Best Online Portal for Instagram | Contact | Privacy Policy

Photos, videos and stories from instagram posts tagged with #afbdotmy

Images, videos and stories tagged with #afbdotmy

Tengok apa abang buat kat adik. Depan mata lagi. Jadi mommy tak berani lah nak biarkan adik dengan abang/kakak . . . . . . #mommyirra #nufamilia #irrayyan #irrayyandotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia #blogger #igers #instagood #ayrainsyirahmohdrafhan…
Dhia ni ikut mood, kadang-kadang bagi je mamanya dukung baby, kadang-kadang menjerit-jerit tak bagi, cemburu katanya πŸ˜‚ . . Bila nak tambah baby lagi? Tanya Dhia, anak dara sorang tu kuat cemburu, bintang Aries geng dengan mamanya 😌 . . p/s: Pandaikan Aidan…
Selamat Hari Bapa En. Suami, semoga sabar & tabah melayan Irfan & Dhia serta mama dorang yang banyak songeh ni 😝

#HusbandWife #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Orang cakap kalau muka mak dengan anak pompuan sama, panas ye. Asyik nak bertengkar je, eh 😌

#DhiaZahra #3yearsold #Instakid #ParentingBlogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Cerita kemarin, on the way pigi #beaufort utk beli barang dapur, sempat lagi iman n amin pau daddy beli mainan di kedai #membakut πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . #imanrafael #aminjohansen #namiheavenlee #pipkiddos #sabahanblogger #mommyblogger #parentingblogger #afbdotmy #malaysianblogger
Haih lah anak bujang sorang ni, mama dengan MakNgah @miza_talib dah rasa habis cun boleh pulak dia lepak situ sambil kaki hover macam tu 😌

#InikanRaya #Raya #Raya2019 #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Raya Tak habis lagi..Raya minggu kedua pula seronok lagi ramai dapat jumpa.. #family #hariraya #afbdotmy
With @schaalyahya.. Raya Tak habis lagi..Raya minggu kedua.. #family #hariraya #scha #afbdotmy
Raya ke3 ada majlis Aqiqah Ayra. Tapi mommy tak ada gambar Ayra. Video ni ja ada. Kemain Ayra pakai baju cantik tapi mommy tak ambil gambar eh . . . . . . . #balikkampung #mommyirra #nufamilia #teamrayakelantan #teamrayarumahmentua #irrayyan #irrayyandotcom…
Bila tekak teringin nak minum milk tea @coolblogmalaysia, dengan seluar tidur pun relax je kuar πŸ˜‚

#bubblemilktea #coolblog #coolblogmalaysia #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Betapa seronoknya bila esok cuti! Yuhuu.. Esok CN tak puasa, siapa nak jemput pergi open house roger2 lah ye.

Off diet untuk weekend ni tau πŸ˜‚

#Cikgu #CikguSekolah #cikgublogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
10 Syawal 1439-10 Syawal 1440 Setahun dah ler umur awak Faiq... Patut dapat hadiah pagi ni...bangun-bangun mata bengkak sebelahπŸ˜…πŸ˜…... tapi loni Mami cakap tak bengkak dah..tinggal merah je... Alhamdulillah... Sejenis yang sensitif pada kulit... lahir2 para…
10 Syawal 1439-10 Syawal 1440 Setahun dah ler umur awak Faiq... Patut dapat hadiah pagi ni...bangun-bangun mata bengkak sebelahπŸ˜…πŸ˜…... tapi loni Mami cakap tak bengkak dah..tinggal merah je... Alhamdulillah... Sejenis yang sensitif pada kulit... lahir2 para doktor cuak tengok badan dia penuh bintik bintik merah sampai kena on antibiotik 3 hari... keluar pukul 8.40++pagi, pukul 12 tengahari baru dapat masuk wad sebab buat mcm2 ujian... result darah semua ok..bukan G6PD, bukan eczema, bukan sakit kulit... hurm, Mak dia tertanya2, betul ke masa pregnant kalau byk sangat minum minyak zaiton pure kulit anak jadi sensitif?... Umur 4 bulan diagnosed mild eczema...tapi tak teruk sangat...Sekarang ni pn kalau salah makan je, naik merah2 kat muka...paling ketara alergik dengan gula, telur separuh masak, & cheese...serta merta muka kena tompok2 merahπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜….... harap tak berterusan r yer... nanti rugi, hilang nikmat makan...dah ler awak tu suke makan...πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜† Lastly, nak tanye ni..dah setahun, bile nak jalan?...πŸ˜‚πŸ˜‚..cepat2 je duduk kalau suruh berdiri...πŸ˜†πŸ˜†.... haiyakkk!... #bilaMakFaiqtakdekerja #fh #instababy #afbdotmy #birthdayboy
haha, bukan main masam lagi si Amin bila si Iman pegang tangan dia ... time kecik2 ni la kamurang main pegang2 tangan, nnt sudah besar teda sudah mommy boleh nampak #bromance mcm ni kan ... once grow up, sibuk kamu mau pegang tangan isteri dan anak anak 😁…
haha, bukan main masam lagi si Amin bila si Iman pegang tangan dia ... time kecik2 ni la kamurang main pegang2 tangan, nnt sudah besar teda sudah mommy boleh nampak #bromance mcm ni kan ... once grow up, sibuk kamu mau pegang tangan isteri dan anak anak 😁 ... pagi ni sambutan raya di sekolah iman n amin, so pakai baju raya la ya, n bawa biskut raya utk potluck 🍴 . . #aminjohansen #imanrafael #pipkiddos #pipaidilfitri #sabahanblogger #parentingblogger #afbdotmy #malaysianblogger #mommyblogger
Tika datang menyapa, Hati mula merasa, Apa yang ingin diperkata, Hanya rasa yang tercipta. Namun jauh disudut hati, Tiada apa yang ingin diberi, Hanya ada sekeping hati, Punya rasa yang tidak mahu berkongsi. Biar hanya menjadi simpanan diri dan bukan untuk…
Tika datang menyapa, Hati mula merasa, Apa yang ingin diperkata, Hanya rasa yang tercipta. Namun jauh disudut hati, Tiada apa yang ingin diberi, Hanya ada sekeping hati, Punya rasa yang tidak mahu berkongsi. Biar hanya menjadi simpanan diri dan bukan untuk tatapan dunia kini..hidup sekadar berbasa basi untuk mencari amalan yang untuk dibaiki 😊 P/s: Kehidupan bukan sekadar pandang dilangit, tanpa tanah dibumi belum tentu wujudnya manusia berdiri πŸ˜‰ #adkdayah #afbdotmy #akubudaklughoh #katabijakkehidupan #adkdayahbermadah #adkdayahquote
Serius tau, CN memang tak suka lip matte sebab rasa tebal je bibir. Tapi first time try Lip Matte dari @arganiahq ni terus suka sebab rasa bibir ringan je 😍 CN pakai ni code Samantha. Nampak macam pucat, tapi bila dah pakai, eh cantik pulak! Syoknya Lip…
Serius tau, CN memang tak suka lip matte sebab rasa tebal je bibir. Tapi first time try Lip Matte dari @arganiahq ni terus suka sebab rasa bibir ringan je 😍 CN pakai ni code 'Samantha'. Nampak macam pucat, tapi bila dah pakai, eh cantik pulak! Syoknya Lip Matte Argania X @nuex_rosli ni ada Argan Oil & Vitamin E yang membantu menjaga bibir uolss. So goodbye bibir kering gituw πŸ˜‰ πŸ–₯ https://argania.my/ #argania #arganiahq #arganialipmatte #lipmatte #BeautyBlogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Sama tak? Geram rasa bila si kecik ni ikut je apa kita buat, gaya kita cakap, haih! Makeup ku makeup nya, suami ku dia conquer sorang2, eh! #DhiaZahra #3yearsold #instakid #ParentingBlogger #BeautyBlogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
. 2011 mengandung #rayakedah 66kg 2012 anak 1 #rayakelantan 42kg 2013 anak 2 #rayakedah 55kg 2014 anak 2 #rayakelantan 49kg 2015 anak 3 #rayakelantan 49kg 2016 anak 3 #rayakedah 49kg 2017 anak 3 #rayakelantan 49kg 2018 anak 3 #rayakedah 49kg 2019 anak 4 #rayakelantan…
. 2011 mengandung #rayakedah 66kg 2012 anak 1 #rayakelantan 42kg 2013 anak 2 #rayakedah 55kg 2014 anak 2 #rayakelantan 49kg 2015 anak 3 #rayakelantan 49kg 2016 anak 3 #rayakedah 49kg 2017 anak 3 #rayakelantan 49kg 2018 anak 3 #rayakedah 49kg 2019 anak 4 #rayakelantan 54kg 2020 anak 4 #rayakedah ? kg 2011, malam hari raya pertama tu, 37 minggu, pecah air ketuban. Hari raya kedua abang kakak mai beraya kat Hospital Sungai Petani. Ingat lagi masa tu, buka mata tengok semua orang ada kat situ. Sambil pangku baby 2012, benda yang paling ingat masa ni, berat turun mendadak. Kurus sangat. Baju saiz XS. Adam dah setahun masa tu. Jadi boleh tak berangan Ayra setahun mommy kurus balikπŸ˜‚ 2013, dalam pantang Anis. Tapi nak raya juga. Hahaha dah hujung-hujung pantang dah. Tapi gigih juga beli baju raya kat Pekan Baling. Kedai kat Pekan Lama tu ja. Masuk satu kedai, pilih terus beli 2014, waktu ni kurus juga la. Baju saiz S 2015-2019 baju yg muat hanya saiz M. Muahahahaha. Tu pon sampai ja rumah terus tukar uniform Oh orang perempuan, berat juga yang jadi kepentingan. Tapi masa nampak makanan, tak ingat apa dah. Haha. Saya mengata diri sendiri ya. Selamat hari raya. Maaf zahir batin. πŸ˜„ . . . . . . . #mommyirra #nufamilia #irrayyan #irrayyandotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia #blogger #igers #instagood #raya2019 #selamathariraya #kosongkosong
Walaupun jauh di mata, tapi dekat di hati. I❀️my Family Gambar 1: abang sulong & family Gambar 2: abah(tengah) Gambar 3: mak(tengah) Gambar 4: kakak no2(anak no4) Gambar 5: satu satunya adik Cucu mak 7+2+5+4+4+1=23 orang . . . . . #mommyirra #nufamilia #irrayyan…
Tips nampak kurus masa bergambar βœ”οΈ Silang kaki βœ”οΈ Badan kasi senget βœ”οΈ Tangan cover perut . . Tapi tapi, pipi sis memang tak dapat cover ketembamannya, please bagi tips nampak kecik pipi masa bergambar πŸ˜… . . #ootd #ootdraya #BeautyBlogger #cekgunorazimahdotcom…
Hai uolss, doakan adik CN sorang ni boleh jawab exam dengan tenang & ingat apa yang dia hafal πŸ˜‰
.
.
Go go @caraleezaty__ πŸ’ͺ
.
.
#siblings #sisters #finalexam #BeautyBlogger #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Okay korang, esok CN janji start diet ye. Moh ler kita puasa 6 πŸ˜‰
.
.
#MakanTakIngatDunia #InikanRaya #Raya #raya2019 #lifestyleblogger #BeautyBlogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Pic raya 2019... Bolehlah dari takde kan...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Faiq dah start membesar ni tak bagi can sangat mak dia nak pakai shawl..abes ditariknya...so kite bertudung instant dari @lynncollection je...cepat dan mudah..πŸ˜πŸ˜‰πŸ˜‰ #inikanraya #afbdotmy #lynncollection
Pic raya 2019... Bolehlah dari takde kan...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Faiq dah start membesar ni tak bagi can sangat mak dia nak pakai shawl..abes ditariknya...so kite bertudung instant dari @lynncollection je...cepat dan mudah..πŸ˜πŸ˜‰πŸ˜‰ #inikanraya #afbdotmy #lynncollection
Selepas demam berhari2, baru ada selera makan dan senyuman manis si baby Nami ... cepat sembuh my little sweetheart Nami ... tadi bukan main lagi baby rebut mangga manis di tangan mommy, happy baby makan mangga . . Nami Heavenlee, 42 weeks, 10.06.2019 . .…
kira ni gambar raya #pipfamily yang paling ok ... di rumah orang juga baru dapat gambar satu family yang cantik 😘 #maybe10yearsfromnow baru dapat posing2 as per mommys wish mengkali . . #rumahauntyvia #pipaidilfitri #teamrayamembakut #teamdustyblue #imanrafael…
bila mommy jadi director untuk photoshoot, maka paksa rela holding hands gitew ... kadang kadang dorang ni two peas in the pod, selalu selalu like cats and dogs 😬 . . #pipaidilfitri #imanrafael #aminjohansen #pipkiddos #sabahanblogger #mommyblogger #parentingblogger…
Mommy anak 3 ... tahun ni kitorang raya #teamdustyblue , kain #comocrepe , kain sejuk senang nak iron .. flowy2 gitew ... nak kain best pilihan warna yang banyak, korang terjah IG @lulu_matzam , taukeh kain pasang ... . . ni raya hari ke-2 , elok2 dah slim,…
Mommy anak 3 ... tahun ni kitorang raya #teamdustyblue , kain #comocrepe , kain sejuk senang nak iron .. flowy2 gitew ... nak kain best pilihan warna yang banyak, korang terjah IG @lulu_matzam , taukeh kain pasang ... . . ni raya hari ke-2 , elok2 dah slim, swipe last pic, I dah buncit after 1st day of raya ... adeh, penat diet time puasa, bila raya, ternak lemak la pulak ! . . #pipaidilfitri #teamrayamembakut #momlife #sabahanblogger #mommyblogger #parentingblogger #afbdotmy #malaysianblogger #imanrafael #aminjohansen #namiheavenlee #pipkiddos
Tahun ni baru merasa pakai baju sponsor dari @haqqi.com.my sebab iolss dah kuruss πŸ˜‰ . . Swipe ler untuk tengok bff CN si @miza_talib, kesian dia gambar depan ni kena kabur by henpon I yang kenal owner dia je, ops πŸ˜… . . #HaqqiRaya #InikanRaya #Raya #raya2019…
Dhia Zahra yang penuh dengan drama 😌 . . Kalau mood dia baik, kemain bergaya tau. Cuba kalau mood tak baik, korang swipe je tengok kemain menganga je mulut tu πŸ˜‚ . . #DhiaZahra #InikanRaya #Raya2019 #ParentingBlogger #cekgunorazimahdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Sekeping pun tak ada yang perfect. Begitu lah kehidupan manusia. Ada pahit. Ada manis. Ada tawar. Ada kelat. Ada masam. Ada macam-macam rasa. Kita kena usaha dapatkan rasa yang sedap. #4syawal
Sekeping pun tak ada yang perfect. Begitu lah kehidupan manusia. Ada pahit. Ada manis. Ada tawar. Ada kelat. Ada masam. Ada macam-macam rasa. Kita kena usaha dapatkan rasa yang "sedap". #4syawal
πŸ₯°
πŸ₯°
Gambar semalam bila Mama & Dhia ada banyak pilihan baju raya, weoulss suka hatilah nak warna apa πŸ˜‰ . . Ayah & Abam Irfan redha lah duk ulang2 baju sama πŸ˜‚ . . #InikanRaya #Raya #raya2019 #lifestyleblogger #ParentingBlogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Kenapa adik Ayra tak nampak tu?
Kenapa adik Ayra tak nampak tu?
Family mentua. Sepelamin lagi tak ada. Selamat hari raya. Haha mommy update gambar raya pertama ja? #busy πŸ˜›πŸ€ͺ
Family mentua. Sepelamin lagi tak ada. Selamat hari raya. Haha mommy update gambar raya pertama ja? #busy πŸ˜›πŸ€ͺ
Baru sehari di Jenjarom dapat berita ayah excident. Ya Allah, please doakan ayah CN. Sekarang ayah dekat Hospital Taiping 😭
.
. 
#Ayah #CancerFighter #AyahKuat #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Cucu tokma tokbah. Alah alahhh comel je semua😘😘😘
Cucu tokma tokbah. Alah alahhh comel je semua😘😘😘
Tema weoulss tahun ni, mama+ayah & Irfan+Dhia. . . Last minute shopping, memang tak berapa best baju CN & Encik Suami. I is redha 😌 . . Impian baju raya tahun depan kalau panjang umo, tema klasik..doakan weoulss berjaya ye πŸ˜… . . #InikanRaya #Raya #raya2019…
Ragaman tengah hari raya 😌 . @cekgunorazimah : Alamak, nampak buncitlah tadi bedal lemang tak ingat dunia. . . @miza_talib : Bukan ang memang dah buncit ke, eh! . . Ibu: Cuba berdiri senget sikit baru nampak kurusπŸ˜‰ . . @wanytalib : Ala, sorok je belakang…
Ragaman tengah hari raya 😌 . @cekgunorazimah : Alamak, nampak buncitlah tadi bedal lemang tak ingat dunia. . . @miza_talib : Bukan ang memang dah buncit ke, eh! . . Ibu: Cuba berdiri senget sikit baru nampak kurusπŸ˜‰ . . @wanytalib : Ala, sorok je belakang ibu. Tak nampak gemuk uolss. . . @caraleezaty__ : Ala, nak sorok belakang siapa ni. . . @zahiahtalib_ : Alamak, crush tengah tengok lah. Tarik nafas, tarik nafas bagi nampak kurus! . . #InikanRaya #Raya2019 #Raya #lifestyleblogger #BeautyBlogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Selamat Hari Raya uolss, ikhlas dari Haji Abd Talib sekeluarga 😍
.
.
#InikanRaya #Raya2019 #aidilfitri2019 #Family #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Harini ayah tak sporting takmo bergambar dengan weouls.
.
. 
Its ok, esok cukup geng bila @miza_talib join sekali πŸ˜…
.
. 
#InikanRaya #Raya2019 #aidilfitri2019 #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Tak kisahlah mcm mane rupe Mak Faiq bile anak tak mo dibawa berbincang... yang penting tudung dari @lynncollection still maintain comey...😍😍😍... even anak melasak mcm mane pn awning tetap terletak helok je...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ tak rugi mai jejauh pkl 10.30malam semata nak…
Tak kisahlah mcm mane rupe Mak Faiq bile anak tak mo dibawa berbincang... yang penting tudung dari @lynncollection still maintain comey...😍😍😍... even anak melasak mcm mane pn awning tetap terletak helok je...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ tak rugi mai jejauh pkl 10.30malam semata nak grab tudung instant ni...& tq so much dkt owner lynncollection sbb extend waktu tutup malam tu... 😘😘😘 #familypicture #ootd #afbdotmy #lynncollection
2 tips penting kalau uolss nak travel iaitu kasut yang selesa & beg galas yang tahan lasak. . . Sudah tentu beg galas pilihan CN adalah Gaston Luga yang bukan sahaja tahan lasak, tapi cantik bergaya gituw. Terus terasa muda remaja bila travel dengan beg galas…
2 tips penting kalau uolss nak travel iaitu kasut yang selesa & beg galas yang tahan lasak. . . Sudah tentu beg galas pilihan CN adalah Gaston Luga yang bukan sahaja tahan lasak, tapi cantik bergaya gituw. Terus terasa muda remaja bila travel dengan beg galas Gaston Luga ni tau. . . Kalau uolss nak beli beg galas Gaston Luca ni, sekarang tengah promosi raya bermula 25 Mei sehingga 16 Jun tau. Boleh dapat diskaun 15% untuk followers CN dengan masukkan kod < cekgunorazimah >. Bukan sahaja diskaun tau, uolss juga boleh dapat PERCUMA passport holder & address tag dengan setiap pembelian beg galas Gaston Luca ini. Oh ya, penghantaran percuma hokay! . . So apa tunggu lagi, jom shopping beg galas Gaston Luca di https://gastonluga.com/my/ . . @gastonluga #GastonLuga #GastonLugaMY #travelwithGL #doitwithGL #BeautyBlogger #ootd #ootdraya #Raya2019 #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Baby Nami is having not a good mood , anyway still Selamat Hari Raya everyone ... sudah makan? ... my cheat day today , so eat all I can without feeling guilty πŸ˜‹ ... soto dan rendang in the house 🏑 . . #pipaidilfitri #namidemam #namiheavenlee #pipkiddos #mommyblogger…
Salam Aidilfitri dari kami berdua, CN & En. Arep πŸ˜‰
.
.
Jenuh carik gambar proper dengan anak2, semua takde. Tunggulah next photoshoot πŸ˜‚
.
.
#raya2019 #aidilfitri2019 #BeautyBlogger #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia
Balik kampung kali ni memang ayah macam retis, asyik nak ambil gambar & video dia je. Semoga ayah kuat ye. Weouls sayang giler dekat ayah 😍
.
.
#AyahKuat #CancerFighter #lifestyleblogger #cekgunorazimahdotcom #AFBdotmy #bloggernumber1malaysia